Sot është - E Merkurë | Data: 23-May-2018 | Ora: 11:49
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

O ALLAH …!


Kur turbullohet deti dhe era e fortë përplas valët e saja me fuqi njëra mbi tjetrën sikur të ishin të hidhëruara, marinarët thirrin për ndihmë dhe shpëtim:

O Allah!

-Kur në terrin e natës së shkretëtirës kalorësi e humb drejtimin, dhe karavani prish orientimin e tij, ata thirrin Atë të Cilit terri i natës nuk ia pengon dëgjimin e zërit të nevojtarit:

O Allah!

-Kur ta godasë njeriun e keqja e rëndë, që s'të lejon të bësh lëvizje, s'ke ç'bën tjetër përpos të thërrasësh Allahun:

O Allah!

-Kur mbyllen dyert përpara syve, e nuk ka rrugëdalje tjetër pos të mbështetesh i shtangur pas dere, e kur lypësve u shtrohet pëlhura mbi fytyra, njeriu bërtet:

O Allah!

-Kur ngushtohet rruga e ju vihen kurthe, ju ndërpriten shpresat e ju këputet litari ju thirrni me zë të lartë:

O Allah!

-Tek Krijuesi yt arrin fjala e mirë, arrin lutja e sinqertë, lidhja e vërtetë, Ai sheh lotin tënd të pastër kur ti e derdh diku në qoshe, ta di fshehtësinë e brendshme ku ti struk sekretin.

-Drejt Allahut shtrihen duart dhe drejtohen, duart që nuk do të mbeten të thara, por do të kthehen me atë që kërkove, sepse Allahu është Qetësuesi i përpiktë i zemrës tënde ndaj fatkeqësisë që të goditi.

-Me Emrin dhe mbrojtjen e Tij dëbohen dhe largohen të këqijat rreth teje.

-Me përkujtimin e Emrit të Tij të qetësohet zemra dhe të freskohet shpirti, të shuhet flaka e zemërimit, kthehet mendja e zë vend bindja.

-Emri Allah është më i miri emër dhe përmban më të bukurat shkronja, është shprehja më e vërtetë dhe më e shtrenjtë.

-Allahut i takon pasuria, fuqia dhe lartmadhëria.

Gjithçka është pronë e Tij.

"Dhe çdo të mirë që e keni, ajo është prej Allahut".(Kur'an: sure-16:ajeti-53)

Mos prito, bëje këtë lutje për të mirën tënde:


-O Zoti ynë, na i zbut zemrat, na shndërro tmerrin e brengave në hare, na bëj sypatrembur kur na kaplon frika.

-O Zoti ynë, freskoji shpirtrat tanë me bindje të paluhatshme, dhe shuaje prushin e shpirtrave të ndezur me ujin e besimit.

-O Zoti ynë, largoje prej nesh mërzinë dhe pikëllimin, lësho mbi sytë tanë të frikësuar siguri, mbi shpirtrat e shqetësuar qetësi, dhe hapi dyert e zgjidhjes me shpejtësi!

AMIN


Lexuar: 596 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 06-April-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |