Sot është - E Hëne | Data: 28-May-2018 | Ora: 02:29
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Piramidat dhe biseda e Kuranit rreth tyre

Profesor Mishel Barsoum qëndron para një nga piramidat egjiptiane për të cilat ai ka gjetur prova që disa nga blloqet prej guri janë hedhur, nuk quarried. Credit: Barsoum Mishel, Drexel University


Hulumtuesit francezë dhe ata amerikanë konfirmojnë se gurët e mëdhenj që i kanë shfrytëzuar Faraonët për ndërtimin e piramidave thjesht janë "qerpiçë" (tulla) që janë ngrohur në një temperaturë me shkallë të lartë. Për këtë ka folur edhe Kurani me një përpikëri të lartë ku Allahu i Lartësuar në gjuhën e Faraonit thotë: "Dhe Faraoni tha: "O pari! Unë nuk di që për ju ka tjetër zot përveç meje! O Haman, më ndez një zjarr për të pjekur qerpiçë dhe më ndërto një kullë të lartë që të ngjitem te Zoti i Musait. Jam i bindur se ai (Musai) gënjen!” (Kasas, 38)
 
 
Këtë të vërtetë e konfirmojnë shkencëtarët e mëdhenj në Amerikë dhe në Francë. Është bërë paraqitja e fotove të mikroskopit elektronik të mostrës së gurëve të piramidave dhe shkencërisht është vërtetuar se ndërtimi i kullave të larta (pallateve madhështore) mbështetej mbi qerpiçët, plotësisht ashtu siç është përmendur në Librin e Allahut të Lartësuar. Ky është një sekret që e kanë fshehur Faraonët, mirëpo Allahu i Lartësuar i di sekretet e edhe më të fshehtat. Prandaj, Kurani na ka folur për këtë që të jetë argument që dëshmon për vërtetësinë e këtij Libri Madhështor.
 
 
Përshtati: Almedin Ejupi

Për më tepër shih:
Tom McNeese, The Pyramids of Giza, San Diego: Lucent Books, 1997
David Macauly, Pyramid, Boston: Houghton Mifflin Company, 1975
Joseph Davidovits and Margie Moris, The Pyramids An Enigma Solved, New York, Hippocrene Books, 1988.
Wm. R. Fix, Pyramid Odyssey, New York: Mayflower Books, 1978
Michael O'Neal, Pyramids, San Diego: Greenhaven Press, 1995
http://www.livescience.com/history/070518_bts_barsoum_pyramids.html


Lexuar: 773 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 03-April-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |