Sot është - E Hëne | Data: 28-May-2018 | Ora: 02:03
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Të jetosh sipas islamit çdo ditë


Të jetosh sipas islamit çdo ditë
 
 
A e ke falur namazin e sabahut me xhemat në xhami çdo ditë?
 
A i fal të gjitha namazet me xhemat në xhami?
 
A ke lexuar ndonjë pjesë prej librit të Allahut sot?
 
A je këmbëngulës në thënien e dhikreve tuaja dhe ta lavdërosh Allahun te’ala dhe ti thuash dhikret e rregullta pas çdo namazi (farz)?
 
Ai i fal të gjitha sunetet e rregullta para dhe pas namazeve farz?
A ishe i përulur dhe i sinqertë në namazet tuaja sot, i vetëdijshëm se çka po lexoje?
 
A ke menduar për vdekjen dhe varrin?
 
A ke menduar për Ditën e Fundit, tmerret e saj dhe margaritarët e saj?
 
A e ke lut Allahun (3 herë) që të lejoj të hysh në Xhenet?
 
Se Enesi, radiAllahu anhu, transmeton nga Muhamedi salallahu alejhi ue selem, se ka thënë:
 
Kur dikush e lut Allahun (3 herë) që ta lejoj atë të hyj në Xhenet, Xheneti thotë: O Allah, lejo atë të hyj në Xhenetin e tij? Dhe kur ndonjëri e lut Allahun (3 herë) që ta mbroj atë prej Zjarrit, Zjarri do të thotë: O Allah, mbroje atë prej Zjarrit. [Et-Tirmidhi, en-Nesaa’i, dhe el-Haakim; Sahih el-Xhami` nga el-Albani nr. 6275]
 
A e lut Allahun (3 herë) që të mbrojë prej Zjarrit të Xhehenemit?
 
A e ke lexuar ndonjë hadith të Pejgamberit, salallahu alejhi ue selem?
 
A ke menduar që të qëndrosh larg shoqërisë së keqe?
 
A je munduar që ti largohesh qeshjes dhe shakave të tepërta?
 
A ke qajtur sot prej frikës së Allahut?
 
A i ke thënë dhikret e mëngjesit dhe të mbrëmjes?
 
A ke kërkuar falje prej Allahut sot për mëkatet tuaja?
 
A e ke lut Allahun te’ala sinqerisht për shehidllëk (martirizim) sot?
 
Se i Dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selem, ka thënë: "Kushdo që e lut Allahun (te’ala) për shehidllëk sinqerisht, Allahu do t’ia miratoj atij shkallën e shehidit, edhe nëse ai vdes në shtrat.” (Muslimi dhe të tjerët).
 
A ju ke lutur Allahut që ta mban zemrën tënde të paluhatshme në fenë e Tij (në islam)?
 
A e ke shfrytëzuar shansin e kohëve të pranimit (gjatë atyre kohëve kur pranohet duaja) për ta lutur Allahun?

Lexuar: 485 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 06-April-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |