Sot është - E Merkurë | Data: 23-May-2018 | Ora: 15:38
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Fikh [53]
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

7 dyert e xhehenemit


Dera e pare:Quhet Xhehennem sepse ai eshte i
ngrysur(mrrolur)para fytyrave te burrave e grave si dhe han(djege ) mishin e tyre.Sa i perket denimeve dhe vuajtjeve, ky i ka denimet me te lehta sesa te tjeret.
 

Dera e dyte:Quhet zjarri ngrenes i duarve dhe kembeve.Fton ata qe Njeshmerise se Allahut s.w.t(Tewhidit) ia paten kthyer shpinen dhe atë, me te cilen erdhi Muhammedi sal-All-llahu alejhi ve sel-lem nuk e pasuan.
 

Dera e trete:Quhet Sekar.Eshte quajtur me kete emer sepse ai han(djege)mishin dhe jo eshtrat.
 

Dera e katerte:Quhet Hattame(shkaterruese),sepse thyen eshtrat ,djege zemrat dhe gjuan me gaca te medha sikur(te ishin) ndonje keshtjelle(e madhe).Ngriten gacat larte ne horizont pastaj zbresin dhe djegin fytyrat dhe duart e banoreve te zjarrit .
 

Dera e peste:Quhet Xhehim.Quhet me kete emer sepse ai ka gaca te medha. Nje gace e tij eshte me e madhe se sa dunjaja.
 

Dera e gjashte: Quhet Seir.Eshte quajtur me kete emer sepse jane te ndezura ne te 300 keshtjella.Ne cdo keshtjelle ka 300 shtepi e ne cdo shtepi ka 300 lloje te ndeshkimit. Ne te ka gjarperinje e akrepa,zingjire e pranga. Ne te eshte pusi i merzise-deshperimit.Nuk ka ne Xhehennem denim me te tmerrshem sesa ky.Kur te hapet dera e deshperimit ,deshperohen shume banoret e zjarrit.
 

Dera e shtate: Quhet Havije(grope e thelle).Ai qe bie ne te kurre nuk del prej saj.Ne te gjendet pusi i pluhurit,nga i cili buron(del) zjarre,prej te cilit edhe vet zjarri frikesohet e kerkon mbrojtje.Ne te jane ata,per te cilet tha Allahu (subhane we teala):
"Atë do ta ndrydhi me një dënim të rëndë e të padurueshëm".(muddeththir 17).

Ai eshte koder prej zjarri, ne te cilen vendosen armiqt e Allahut (subahne we teala) me fytyrat e tyre duke i patur duart e lidhura ne qafat e tyre si dhe me kembe te bashkuara me qafen.Zebbanijet (melaiket e zjarrit ) qendrojne mbi ta.Ne duar kane shkopinje hekuri ,e kur ta godasin dike prej tyre (njerzve) vetem njehere ,zerin e tij e degjojne njerzit e xhinet.


Lexuar: 409 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 24-September-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |