Sot është - E Shtunë | Data: 21-April-2018 | Ora: 14:20
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Fikh [53]
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Gabime që bëhen në namaz


1. Ngrënia e ushqimit me erë të keqe (hudhra, qepë) para vajtjes në xhami.
 
2. Vajta në xhami duke ecur shpejt ose duke vrapuar nga frika se do të ikë namazi pa u falur.
 
3. Thënia e tekbirit fillestar në ruku (duhet thënë në kijam).
 
4. Murmuritja e nijetit ose shqiptimi i tij me zë të ulët.
 
5. Mosthënia e duasë hyrëse të namazit .
 
6. Mosfalja drejt sutrës.
 
7. Mosdashja për të qëndruar në rreshtin e parë në namazin me xhemat.
 
8. Të shikuarit lart gjatë namazit, ose shikimi i imamit apo shikimi majtas-djathtas.
 
9. Lënia e zbrazëtirave në rreshta në namazin me xhemat.
 
10. Leximi i sures Fatiha shpejt, pa u ndalur në fund të çdo ajeti.
 
11. Lëvizja e pavënd gjatë namazit, shikimi në orë, loja me gishtërinj a me rroba, ose
lëvizja e këmbëve dhe e pjesëve të tjera të trupit me nervozizëm.
 
12. Lëvizja me imamin ose para tij në namazin me xhemat.
 
13. Ulja e tepërt e kokës, apo ngritja e tepërt e saj dhe harkimi i shpinës gjatë rukusë.
 
14. Ngjitja e duarve (e krahëve) për trupi, në ruku dhe në sexhde, si dhe ngjitja e stomakut
për kofshë në sexhde.
 
15. Vendosja vetëm e majës së kokës në tokë gjatë sexhdes.
 
16. Kryerja e nxituar e namazit, që nuk lejon prehjen dhe qetësinë e duhur në ruku dhe në sexhde.
 
17. Bërja e tesbihëve me dorën e majtë.
 
18. Largimi në fund të namazit, pa bërë dhikrin.
 
19. Kalimi para personit që falet.
 
20. Mosfalja e namazit gjatë sëmundjes etj.
 
Përgatiti: Erion Sula


Lexuar: 418 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 24-July-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |