Sot është - E Shtunë | Data: 21-April-2018 | Ora: 22:06
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Si e kishin frike Allahun sahabet?


Falënderimi i takon Allahut, atë e falënderojmë dhe prej Tij falje e ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga Allahu prej të këqijave të vetvetes dhe të veprave tona. Kë e udhëzon Allahu s’ka kush e lajthit, dhe kë e largon nga rruga e vërtetë Ai, s’ka kush e udhëzon.

Dëshmoj se s’ka hyjni tjetër përveç Allahut, i Cili është Një, dhe dëshmoj se Muhammedi është robi dhe i Dërguari i Tij, lavdërimi dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të, mbi familjen dhe shokët e tij, dhe mbi të gjithë ata, të cilët i pasojnë ata me të mira, deri në Ditën e Gjykimit.

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu!

Në këtë temë do shprehim disa thënie të sahabëve të nderuar se si e kanë shprehur frikën ndaj All-llahut s.v.t.!

Ebu Imran el-Xhuni,rahimehullah,transmeton se Ebu Beker es-Sidiku,radijallahu anhu,thoshte:

"Deshiroj te isha qime ne krahun e besimtarit".

Hasani,rahimehullah,tregon se Ebu Bekri,radijallahu anhu,po ashtu thoshte:

"Sikur te isha dru i prere dhe te me hanin."

Abdullah iben Isai,rahimehullah,thote se:

"Omeri,radijallahu anhu,i kishte dy vija ne fytyren e tij per shkak qarjes se tij te panderprere."

Omeri,radijallahu anhu,thoshte :

"Nese dikush nga qielli do te me lajmeronte se cdonjeri do te hyje ne Xhennet pervec nje njeriu,do te frikesohesha se ai njeri do te jem une ."`

Transmetohet nga Ebu Mejsara,rahimehullah,se cdohere qe ai shkonte te flinte thoshte :

"Sikur te mos me lindte nena!" Njehere gruaja e tij e pyeti se pse thoshte keshtu kur Allahu e ka dalluar dhe i ka dhuruar islamin.Ai tha:"Kjo eshte e vertete,por Ai gjithashtu na ka njoftuar se ne do t'i afrohemi Zjarrit dhe nuk na ka njoftuar se a do te dalim nga ai apo jo ."

Iben Abasin,radijallahu anhu,e kishin pyetur per ata te cilet kane frike.Ai tha :

"Zemrat e tyre jane te kenaqura me ate frike,syte e tyre lotojne dhe thone:Si mund te jemi te kenaqur kur vdekja eshte prapa nesh,varri para nesh,Dita e Gjykimit-premtim i vertete,Xhehennemi eshte ne rrugen tone dhe do te takohemi me Krijuesin tone ??!!"


Lexuar: 766 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 23-July-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |