Sot është - E Shtunë | Data: 21-April-2018 | Ora: 22:00
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Porosi kuranore (1)


وَأَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِين 


"…dhe bëni mirë, se me të vërtetë Allahu i do bamirësit.” (Bekare, 195)

إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ


َ"...Allahu i do ata që pendohen dhe ata që ruhen prej punëve të ndyta e të neveritshme.” (Bekare, 222)

بَلَى مَنْ أَوْفَى بِعَهْدِهِ وَاتَّقَى فَإِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ

"Jo, (nuk është ashtu si thonë ata) po kush e përmbush amanetin e vet (është besnik) dhe ruhet nga mëkatet, s’ka dyshim, Allahu i do ata që ruhen.” (Ali Imran, 76)

…وَاللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ

"...Allahu i do durimtarët.” (Ali Imran, 146)


…وَاللَّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ
"...e Allahu i do bamirësit.” (Ali Imran, 134)

…إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ
"...Allahu i do të drejtit.” (Maide, 42)

…وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ

"...e dijeni se Allahu është me ata që ruhen (të këqijave).” (Teube, 36)
 
 إِنَّ رَحْمَةَ اللَّهِ قَرِيبٌ مِنَ الْمُحْسِنِينَ
"S’ka dyshim se mëshira e Allahut është pranë atyre të mirëve.” (A’raf, 56)
 
 ...إِنَّ اللَّهَ لا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ

"...Allahu nuk ua humb shpërblimin veprimmirëve.” (Teube, 120)
 
 وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ

"E ata, të cilët luftuan për hir Tonë, Ne me siguri do t’i orientojmë rrugës për te Ne, e nuk ka dyshim se Allahu është në krahun e bamirësve.” (Ankebut, 69)

…إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ
 

"...Allahu i do ata që mbështeten.” (Ali- Imran, 159)
 

Autor: M.M. Pikthal & M. Fateh Muhammad
Përktheu: Mr. Fehim Dragusha


Lexuar: 500 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 25-December-2009
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |