Sot është - E Merkurë | Data: 23-May-2018 | Ora: 11:25
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Porosi kuranore (39)


Si duhet të sillemi ndaj lypësit?
وَأَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ.

"As lypësin mos e përzë!” (Duha, 10)

قَوْلٌ مَعْرُوفٌ وَمَغْفِرَةٌ خَيْرٌ مِنْ صَدَقَةٍ يَتْبَعُهَا أَذًى وَاللَّهُ غَنِيٌّ حَلِيمٌ.

"Një fjalë e mirë dhe një lehtësim (që i bëhet lypësit) është më e do¬bishme se një lëmoshë që për¬cillet me të keqe. Allahu nuk ka nevojë për askë, është i butë.” (Bekare, 263)

A lejohet që muslimani të krenohet dhe të ofendojë për lëmoshën e dhënë?
 
 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَى كَالَّذِي يُنْفِقُ مَالَهُ رِئَاءَ
النَّاسِ...
 
"O ju që besuat, mos i prishni lëmoshat tuaja me të krenuar e me ofendim siç bën ai që e jep pasurinë e vet sa par sy e faqe të njerëzve…”
(Bekare, 264)

Çfarë duhet të japë muslimani në rrugën e Allahut të Madhërishëm?
 
 …وَيَسْأَلُونَكَ مَاذَا يُنْفِقُونَ قُلِ الْعَفْوَ كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآَيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَتَفَكَّرُونَ.

…Të pyesin ty edhe se ç’do të japin. Thuaj, "Tepricën”! Kështu ua sqa¬ron Allahu juve argumentet ashtu që të mendoni (çka është mirë e çka është keq).” (Bekare, 219)

فِي الدُّنْيَا وَالْآَخِرَةِ...


"(të mendoni) Për këtë botë dhe për botën tjetër…” (Bekare, 220) A duhet që dhënia e lëmoshës të realizohet haptazi apo fshehurazi?
 

إِنْ تُبْدُوا الصَّدَقَاتِ فَنِعِمَّا هِيَ وَإِنْ تُخْفُوهَا وَتُؤْتُوهَا الْفُقَرَاءَ فَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَيُكَفِّرُ عَنْكُمْ مِنْ سَيِّئَاتِكُمْ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ.

"Nëse lëmoshat i jepni haptazi, ajo është mirë, por nëse ato ua jepni të varfërve fshehurazi, ajo është edhe më e mirë për ju dhe Ai ua largon (me punë të mira) të këqijat. Allahu është i njohur hollësisht për veprat tuaja.” (Bekare, 271)
 
M.M. Pikthal & M. Fateh Muhammad
Përktheu: Mr. Fehim Dragusha
15.11.2009

 
 
 
 

Lexuar: 205 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 23-December-2009
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |