Sot është - E Merkurë | Data: 23-May-2018 | Ora: 11:41
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Rregullat për leximin e Kuranit


 
1. Të lexohet Kuran me abdes.

2. Të pastrohen dhëmbët me misvak (brushë apo furçë), para se të fillohet leximi i Kuranit.

3. Të lexohet Kuran në vende të pastra.


4. Të ulet drejt Kiblës me devotshmëri, butësi, serio­zi­tet dhe kokulur.


5. Të shqiptohet me zë "eudhu bilahi minesh shejtani rrahim”, që do të thotë: Kërkoj prej Allahut që të më mbrojë prej shejtanit të
mallkuar.


6. Të lexohet me tertil (rrjedhshëm).


7. Të meditohet rreth asaj që lexohet.


8. Kur të lexohet Kuran, të qahet.


9. Të lexohet me zë të bukur.


10. Të lexohet me zë, nëse nuk pengohen ata që falen, lexojnë apo flenë.


11. Të lexohet duke shikuar në Kuran.


12. Të mos bisedohet me dikë gjatë leximit, përveçse në raste urgjente.


13. Të mos qeshet e as të mos luhet gjatë leximit të Kuranit, e as të mos shikohet në gjërat që të zbavitin (ta tërheqin vëmendjen).

 

Thuaj: O robërit e Mi, të cilët e keni ngarkuar me shumë gabime veten tuaj, mos e humbni shpresën ndaj mëshirës së All-llahut, pse vërtetë All-llahu i falë të gjitha mëkatet, Ai është që shumë falë dhe është mëshirues!.'' (Ez-Zumer 53]
 


Lexuar: 948 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 30-December-2009
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |