Sot është - E Enjëte | Data: 15-November-2018 | Ora: 00:41
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Si mund ta kuptojmë ardhjen e Ramazanit?


Hyrja e muajit te Ramazanit kuptohet në dy mënyra:

1) Me anë të shikimit të hënës së re; te natës se 30 të muajit Shaaban, dhe nëse shihet hëna e re atëherë obligohet agjërimi. Si argument për këtë kemi fjalën e Muhammedit a. s. që thotë: Nëse e shihni hënën (e muajit të Ramazanit) agjëroni, dhe nëse shikoni hënën e re të (muajit të Shewwalit) ndërpriteni agjërimin. (Hadithin e transmetojnë Buhariu dhe Muslimi)

Për lajmërimin e hyrjes së muajit të Ramazanit mjafton dëshmia e një besimtari që njihet për sinqeritetin dhe besueshmërinë e tij, kurse për shikimin e hënës së muajit të Shewalit dhe ndërprerjen e agjërimit duhet dëshmia e dy të tillëve.

2) Me plotësimin e 30 ditëve të muajit Shaaban. Nëse muaji Shaaban plotësohet 30 ditë, atëherë e nesërmja është dita e parë e muajit të Ramazanit, si argument kemi vazhdimin e hadithit të lartpërmendur që thotë: " .... e nëse nuk mund ta shihni hënën (e muajit të Ramazanit) atëherë plotësoni muajin e Shaabanit 30 ditë "...

Lexuar: 1160 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 03-February-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |