Sot është - E Enjëte | Data: 13-December-2018 | Ora: 21:08
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Elementët Përbërës të Dëshmisë La ilahe il-lAllahElementët Përbërës të Dëshmisë La ilahe il-lAllah
 
 
Dëshmia La ilahe il-lAllah është e përbërë nga dy elementë bazë që janë të kundërt nga njëri-tjetri. Elementi i parë është Mohimi (en-Nefij), i cili përfshin vetëm dy fjalët e para, La ilahe,
 
 
dhe kuptimi i tij është i përgjithshëm, që do të thotë se ky element mohon në mënyrë kategorike dhënien apo kushtimin e ndonjë forme të adhurimit ndaj çdo lloj krijese që ekziston në këtë gjithësi.
 
 
Elementi i dytë është Pohimi (el-Ithbat) i cili ky përfshin dy fjalët, il-lAllah, dhe kuptimi i tij është specifik, i veçantë, ndryshe nga elementi i parë që ka kuptim të përgjithshëm, që do të thotë se nëse dy fjalët e para e mohonin katëgorikisht adhurimin për çdo krijese,
 
 
dy fjalët e fundit, il-lAllah, bëjnë të kundërtën, duke pohuar në mënyrë të veçantë se adhurimi është vetëm për Allahun e Lartësuar, sepse vetëm Ai e meriton
adhurimin e askush tjetër veç Tij

Lexuar: 1802 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 23-February-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |