Sot është - E Shtunë | Data: 20-October-2018 | Ora: 22:51
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Kushtet e Dëshmisë La ilahe il-lAllahKushtet e Dëshmisë La ilahe il-lAllah
 
Ka thënë Imam Hafidh el-Hakemi, Allahu e mëshiroftë: "Kuptimi që kihet për qëllim në këto kushte nuk është thjesht që t’i numërosh dhe t’i mbash mend ato. Sa shpesh ndodh që një njeri i thjeshtë i mbledh ato të gjitha e kapet pas tyre, por kur vjen puna dhe e pyet atë që t’i numërojë ato, ai nuk është i aftë ta bëjë këtë.
 
 
Dhe sa shpesh ndodh që një person i mëson përmendësh ato duke i shprehur porse ai del prej tyre me shpejtësinë e shtizës. Dhe i sheh këta njerëz duke vepruar shumë gjëra të cilat i bëjnë të pavlefshme këto kushte. Dhe udhëzimi është në Dorë të Allahut".
 

Vërtet një nga Selefët, Uehb Ibn Munebbih, është pyetur: "A nuk është dëshmia La ilahe il-lAllah çelësi i Xhenetit?” Ai u përgjigj: "Sigurisht. Por megjithatë, nuk ka çelës që të mos i ketë dhëmbëzat e tij.
 
Kështu që nëse i afrohesh atij (Xhenetit) me çelësin e
duhur, atëherë ai do të hapet për ty. E nëse jo, atëherë ai do të mbyllet.”Transmetuar nga Bukhari

Lexuar: 3442 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 23-February-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |