Sot është - E Enjëte | Data: 15-November-2018 | Ora: 00:46
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Kushti i Tretë: Sinqeriteti [el-Ikhlas ]Kushti i Tretë: Sinqeriteti [el-Ikhlas ]
 
 
Kushti i tretë i dëshmisë La ilahe il-lAllah është sinqeriteti, kusht i cili e pastron veprën nga mbeturinat e Shirkut me qëllimin e mirë të personit që e thotë dëshminë La ilahe il-lAllah, duke ia kushtuar kështu të gjithë adhurimin vetëm Allahut të Lartësuar e askujt tjetër veç Tij, dhe në këtë mënyrë i hapen atij dyert e Xhenetit.
 

Ka thënë Allahu i Lartësuar:
 
 
"Vini re! Adhurim i sinqertë është vetëm ai për All-llahun!"[ez-Zumer: 3]
 
"E duke qenë se ata nuk ishin të urdhëruar me tjetër, pos që ta adhuronin All-llahun me një adhurim të sinqertë ndaj Tij".[el-Bejine: 5]
 
 
 
Transmeton Ebu Hurejra, radij-Allahu anhu, se i Dërguari i Allahut, sallAllahu alejhi ue sel-lem, ka thënë: "Njeriu më i lumtur që do të ketë ndërmjetësimin tim (në Ditën e Gjykimit) do të jetë ai që ka thënë me sinqeritet (nga thellësia e zemrës së tij): La ilahe il-lAllah.”
Transmeton Buhari
 
 
 
Dhe transmetohet gjithashtu nga ‘Utban Ibn Malik, radij-Allahu anhu, se Profeti, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, ka thënë: "Me të vërtetë Allahu e ka bërë të ndaluar Zjarrin për atë që thotë La ilahe il-lAllahh, duke kërkuar me këtë Fytyrën e Allahut Azze ue Xhel .” Transmeton Muslimi.

Lexuar: 1544 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 23-February-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |