Sot është - E Shtunë | Data: 20-October-2018 | Ora: 23:27
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Farzet e namazit


 
FARZET E NAMAZIT

Para se të hyhet në namaz duhet bërë përgatitje për t'u falë, duhet plotësuar disa kushte kryesore për të hyrë në namaz.

Ata janë dymbëdhjetë: gjashtë janë përgatitje për namaz, ndërsa gjashtë të tjerat pjesë përbërse të namazit.

 
Kushtet (Farzet) përgatitëse për namaz janë:

Trupi, petku dhe vendi ku do të falemi të jenë të pastër. Të marrësh abdest, ose të lajshë tërë trupin nëse ka nevojë, në mungesë të ujit marrim tejemmum.

Të jeshë i veshur, të mbulohet trupi, për meshkujt prej kërthize e deri nën gjunj, ndërsa femrat mbulojnë tërë trupin në përjashtim të fyryrës, duarve dhe këmbëve. Të falesh në kohën e duhur. Të drejtohesh nga Kibla. Të bëhet nijeti (vendosja për namaz).

 
Kushtet (Ruknet) përbërëse të namazit janë:

Tekbiri fillestar.
Leximi i Kur'anit,
një sure ose tre ajete të shkurtëra ose një të gjatë.
Ndejtja në këmbë gjatë leximit të Kur'anit.
Përkulja në ruqu.
Përkulja në tokë bashkë me ballin, hundën, duart, gjunjtë dhe këmbët.
Ulja e fundit në mbarim të namazit.
Këto ishin pjesët përbërëse të namazit.
Namazi përpos farzeve ka edhe vaxhibe edhe sunnete, nëse njëri nga këto kushte që i përmendëm mungon, duhet përsëritur namazin.

Lexuar: 1756 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 21-February-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |