Sot është - E Enjëte | Data: 15-November-2018 | Ora: 01:40
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Vaxhibet e namazit


VAXHIBET E NAMAZIT

Vaxhibet e namazit janë veprat që kryen gjatë faljes së namazit që nuk janë farze por janë afër farzeve.

Në Sheriatin Islam quhen (vaxhibe).
Ata janë:

Tekbiri fillestar të mirret me fjalën All-llahu ekber.
Leximi i Elhamit bashkë me një sure, ose tre ajete të shkurt ose një të gjatë.
Të jesh i qetë (i ngadalshëm) gjatë faljes së namazit, gjatë lëvizjeve në ruqu , sexhde, gjatë ngritjes nga sexhdet..etj.
Në sexhde, përveç ballit në tokë, të lëshohet edhe hunda. Në uljen e parë në të gjitha namazet të qëndrohet derisa të lexohet ettehijati.

Leximi i ettehijatit: Et-tehijatu lil-lahi ves-salavatu vetejibatu, es-selamu alejke ejuhen-nebiju ve rahmetull-llahi ve berekatuhu, Es-selamu alejna ve ala ibadil-lahis-salihin, Esh-hedu en la ilahe il-lall-llah, ve esh-hedu enne Muham-meden abduhu ve rusuluhu.

Posa të lexohet ettehijati në uljen e parë menjëherë çohet në këmbë. Dhënia e selamit në fund të namazit, (Es-salamu alejkum).

Të këndojë imami me zë në namazet e sabahut, në dy reqatet e para të akshamit, në dy reqatet e parë të jacisë, në namazin e xhumasë, në dy bajramet, në taravijtë dhe në namazin e vitrit në muajin e Ramazanit.

Kështu veprohet kur falemi mbas imamit, në qoftëse falemi vetë mund të zgjedhim, të këndojë me zë ose pa zë. Të këndohet pa zë në namazet që vijojnë: në namazin e drekës, të iqindisë, në reqatin e tretë të akshamit dhe në dy reqatete e mbramë të farzit të jacisë.


Lexuar: 1989 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 21-February-2010
Shkruani një Koment
0 Spam
2 elkalem  
We alejkum selam Valla i nderuar Shaban Namazi i Sabahut i ka 4 reqate dhe ato jan 2 sunet dhe 2 farze, se pari falet suneti dhe tani farzi , Allahu jav forcofte imanin dhe inshallah ju jep dije te dobishme Selam Alejkum

0 Spam
1 shaban  
selam alukum pershendetje vllezer musliman .kam nej pytje .per jue sa reqate ika sabahi 2y farz 2y sinet se kemi pas nje mos marrveshje aekam mir ajo e salam alekum ju pershendes

Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 2
Copyright © 2010 |