Sot është - E Hëne | Data: 28-May-2018 | Ora: 02:01
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

E gjashta- Haudi (Burimi i Pejgamberit).

E gjashta- Haudi (Burimi i Pejgamberit).
 
 
Besojmë në Haudin e Pejgamberit sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, e ai është burim i madh e fisnik, rrjedh prej pijes së Xhennetit, lumit të Keutherit, e në vendtubimin e Kijametit pijnë aty besimtarët prej ummetit të Muhammedit sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem.
 
 
Prej cilësive të tij janë këto: Është më i bardhë se qumështi, më i ftohtë se akulli, më i ëmbël se mjalti, më i këndshëm se misku; është tepër i gjerë dhe i gjatë; çdo kënd i tij është larg sa ecja një muaj; kush pin prej tij një herë nuk ka etje kurrë pas kësaj.
 
 
Thotë I Dërguari sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem: "Haudi im është i madh sa të ecësh një muaj, uji i tij është më i bardhë se qumështi, era e tij është më e këndshme se misku, e shkëlqimi i tij është sikur i yjeve në qiell, e ai që pin aty nuk ka kurrë më etje” (Buhariu).

Lexuar: 705 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 09-March-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |