Sot është - E Hëne | Data: 28-May-2018 | Ora: 02:10
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Frytet e besimit në Ditën e Fundit

Frytet e besimit në Ditën e Fundit
 
 
Besimi në Ditën e Fundit ka fryte të rëndësishme, ja disa prej tyre:
1.Dëshira për bërjen e veprave të mira dhe përkujdesja (që të mos i lëshojmë) duke shpresuar shpërblimin. 
 
 
2.Droja nga bërja e mëkateve apo të kënaqurit me to, duke u frikësuar prej dënimit të asaj dite.
 
 
3.Ngushllimi i besimtarit për atë që i kalon në këtë botë(Me atë që nuk e ka në këtë botë, siç është luksi apo gjërat e ndaluara.), me begatitë që i shpreson prej asaj bote dhe shpërblimeve të saj.
 
 
4.Besimi në ringjallje është esenca e lumturisë së individit dhe shoqërisë. Njeriu nëse beson se Allahu i Lartësuar do ti’i ringjallë krijesat pas vdekjes së tyre; do t’i gjykojë dhe shpërblejë sipas veprave të tyre; do t’i mirret haku zullumqarit prej atij që i ka bërë zullum bile edhe haku i shtazëve; (njeriu) do të qëndrojë në respektimin e Allahut, do të këputet filli i së keqes, shpërndahet e mira në shoqëri, e cila kaplohet prej vlerave dhe qetësisë.

Lexuar: 566 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 09-March-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |