Sot është - E Shtunë | Data: 21-April-2018 | Ora: 22:07
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Mënyra e besimit në Ditën e Fundit

Mënyra e besimit në Ditën e Fundit
 
 
Besimi në Ditën e Fundit ka aspektin e përgjithshëm dhe të detalizuar. Aspekti i përgjithshëm është të besosh se ekziston një ditë në të cilën Allahu i mbledh gjeneratat e hershme dhe të vonshme dhe i shpërblen sipas punëve të tyre, një grup hyn në Xhennet e një grup në zjarr.

 
Thotë Allahu i Lartësuar:
 
49. Thuaj: "Edhe të parët edhe të fundit!”
50. Keni për t'u tubuar në një ditë të caktuar!(El-Vakia-49-50)
 
Aspekti i detalizuar është besimi në detalet e gjërave që ndodhin pas vdekjes,dhe i përmbledh disa çështje:

 
1. E para- Sprova e varrit.
2. E dyta- Dënimi dhe shpërblimi në varr.
3. E treta- Fryerja e Surit.
4. E katërta- Ringjallja.
5. E pesta- Ngritja, grumbullimi, llogaria dhe shpërblimi.
6. E gjashta- Haudi (Burimi i Pejgamberit).
7. E shtata- Shefati (Ndërmjetësimi).
8. E teta- Peshoja (Mizani).
9. E nënta- Sirati.
10.E dhjeta- Kantare.
11.E njëmbëdhjeta- Xhenneti dhe Xhehennemi.

Lexuar: 656 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 09-March-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |