Sot është - E Merkurë | Data: 23-May-2018 | Ora: 11:32
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

E gjashta: Obligimet e njerëzve ndaj melekëve


E gjashta: Obligimet e njerëzve ndaj melekëve:
 
-Besimi në ta.
-Dashuria ndaj tyre, madhështimi i tyre dhe përmendja e vlerave të tyre.
-Ndalimi i sharjes së tyre, cungimit (të vlerave) të tyre apo tallja me ta. -Largimi nga gjërat që i urrejnë melekët, se ata dëmtohen nga gjërat prejtë cilave dëmtohen bijtë e Ademit.
 

Frytet e besimit në melekë
 
 
-Realizimi i imanit, se imani nuk është i vlefshëm pa besuar në ta.
 
-Dituria rreth madhështisë së Krijuesit të tyre të Shenjtë e të Lartësuar, forcës së Tij, sepse madhështia e krijimit rrjedh prej madhështisë së Krijuesit.
 
-Shtimi i imanit në zemrën e besimtarit prej njohjes së cilësive, rrjedhave dhe detyrave të tyre.
 
-Siguria dhe qetësimi shpirtëror i besimtarëve kur Allahu i forcon me melekë.
 
-Dashuria ndaj melekëve duke patur parasysh punët e tyre, siç janë ibadetet në mënyrë më të përsosur dhe kërkimi i tyre falje për besimtarët.
 
-Urrejtja e punëve shkatërrimtare dhe mëkateve.
 
-Falënderimi i Allahut subhanehu ve teala për kujdesin e Tij ndaj robëve të Vet, ashtuqë i obligoi disa prej melekëve që t’i ruajnë ata, t’ju shënojnë veprat e gjëra tjera të dobishme për ta


Lexuar: 281 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 07-March-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |