Sot është - E Merkurë | Data: 23-May-2018 | Ora: 11:48
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

E dyta: Numri i melekëve


E dyta: Numri i melekëve.
 
Melekët janë krijesa që nuk e di numrin e tyre askush pos Allahut azze ve xhel-le se janë të shumtë, e nuk gjendet në qiell ndonjë vend sa katër gishtërinj e që nuk ndodhet aty një melek në sexhde apo në këmbë.
 
 
Ashtu edhe në Bejtul Ma’mur që ndodhet në qiellin e shtatë hyjnë çdo ditë nga 50 mijë melekë, e nuk kthehen kurrë më, e kjo argumenton shumësinë e tyre. Në ditën e Kijametit Zjarri do të ketë 50 mijë mbikqyrës (prej melekëve), e me çdo mbikqyrës nga 50 mijë melekë që i shërbejnë.
 

Thotë Allahu i Lartësuar:
 
 
..."e ushtrinë e Zotit tënd nuk e di kush pos Atij,..."(El-Mudeththir-31).
 
 
Ka ardhur në hadith se i Dërguari sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem ka thënë: "Ka rënkuar qielli dhe ka të drejtë të rënkojë se nuk ka në të ndonjë vend sa shputa e këmbës veçse në të të gjendet ndonjë melek në sexhde dhe në ruku”. Dhe tregon sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem për Bejtul Ma’murin: "Hyjnë në të çdo ditë nga 50 mijë melekë e nuk kthehen më” (Buhariu dhe Muslimi).
 
 
Gjithashtu sal-lallllahu alejhi ve sel-lem tha: "Caktohen për Xhehennemin atë ditë mijë mbikqyrës e me secilin prej tyre nga 50 mijë melekë"(muslimi)
 
 
Këtu na bëhet e qartë se numri i melekëve është i madh, p.sh. këtu arriti numri i tyre në 4,9 miljard melekë. E sa është numri i melekëve tjerë? I madhëruar qoftë Ai që i krijoi dhe e shumësoi numrin e tyre.

Lexuar: 384 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 07-March-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |