Sot është - E Shtunë | Data: 21-April-2018 | Ora: 22:17
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Të Dërguarit janë njerëz që nuk e dinë të fshehtën (gajbin)

Të Dërguarit janë njerëz që nuk e dinë të fshehtën (gajbin)
 
Dituria mbi të fshehtën është prej cilësive Hyjnore e nuk është prej cilësive të të Dërguarve, sepse ata janë njerëz si njerëzit e tjerë. Ata hanë e pinë, martohen, flejnë, sëmuren dhe lodhen.

Thotë Allahu i Lartësuar:
 
 
"Ne para teje dërguam pejgamberë të tjerë, por edhe ata ishin të dërguar që kanë ngrënë ushqim, që kanë ecur e shëtitur nëpër tregje.."(El-Furkan-20)
 
 
"Ne dërguam edhe para teje të dërguar dhe atyre u mundësuam të kenë gra e fëmijë..""(Er-Rad-38)
 
 
Gjithashtu ata (të Dërguarit) përjetojnë atë që e përjetojnë njerëzit tjerë, si brengosja, gëzimi, përpjekja dhe aktiviteti.Veçse ata i zgjedhi
Allahu që ta përcjellin fenë e Tij, nuk e dinë të fshehtën, përveç asaj që ju ka treguar Allahu.

 
Thotë Allahu i Lartësuar:
 
26."Ai është që e di të fshehtën, por fshehtësinë e vet nuk ia zbulon askujt".
 
27"Me përjashtim të ndonjë të dërguari që Ai do. Atëbotë Ai vë roje para edhe prapa tij (kur i shpall fshehtësinë),..(El-Xhin-26-27)

Lexuar: 636 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 08-March-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |