Sot është - E Merkurë | Data: 23-May-2018 | Ora: 11:36
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Urtësi [17]
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Bisedë me lotin


Një ditë kam qarë shumë për mëkatet e shumta dhe të mirat e pakta. Papritmas rrëshqiti një pikë loti dhe më tha:

Loti: Ç’ke o rob i Allahut?

I thashë: Kush je ti?

Loti: Unë jam loti yt.

I thashë: Po ç’të shtyu që të dalësh?

Loti: Temperatura e zemrës tënde.

I thashë (i habitur): Temperatura e zemrës sime! Po kush e ka ndezur zemrën time me zjarr?

Loti: Mëkatet e tua.

I thashë: A ndikojnë mëkatet në ndezjen e zemrës?

Loti: Po, a nuk e ke lexuar lutjen e të Dërguarit të Allahut, i cili vazhdimisht thoshte: "Allahu im! Më pastro nga mëkatet me ujë, dëborë, akull!” Mëkatet e
robit i japin flakë zemrës e këtë zjarr e shuan vetëm uji i ftohtë dhe dëbora.

I thashë: Vërtet unë jam i shqetësuar dhe i brengosur.

Loti: Pesimizmin e sjellin mëkatet, pendohu tek Allahu o rob i Tij.

I thashë: Unë jam i vrazhdë (i egër). Si dole nga unë?

Loti: Kjo është diçka e lindur o njeri.

I thashë: Pse kjo egërsi në zemrën time?

Loti: Dëshira e madhe për dynjanë, ajo është si gjarpri, të mahnit bukuria ndërsa të mbyt helmi. Njerëzit mahniten nga pamja e nuk e shohin helmimin mbytës.

I thashë: Loti im. Çfarë do të thuash me emrin "dynja”?

Loti: Epshet e ndaluara, gjynahet, mëkatet, pasimin e shejtanit. Kush e shijon helmin e dynjasë, i vdes zemra.

I thashë: Po si t’i pastrojmë zemrat prej helmeve?

Loti: Pendim (teube) vazhdimisht tek Allahu i Lartësuar dhe udhëtimi nën strehimin e pendimit duke udhëtuar me trenin e atyre që kërkojnë faljen.Lexuar: 463 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 25-October-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |