Sot është - E Merkurë | Data: 23-May-2018 | Ora: 11:52
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Urtësi [17]
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Disa këshilla nga Ebu Bekri, Allahu qoftë i kënaqur prej tij


Ki gjithmonë frikë nga Allahu, Ai e di se çfarë ka në zemrën e njerëzve.

Ji i sjellshëm me ata që janë poshtë teje (nën urdhrat e tua) dhe trajtoji mirë ata.

Jep udhëzime të shkurtra, udhëzimet që janë të gjata harrohen shpejt.

Përmirësoje sjelljen tënde para se të kërkosh nga të tjerët të përmirësojnë sjelljen e tyre.

Ruaj fshehtësinë e planeve të tua.

Thuaj gjithmonë të vërtetën, sepse kështu do të marrësh edhe këshillën e drejtë.

Këshillohu me njerëzit e tu kur ke mundësi ta bësh këtë.

Ji i sinqertë me të gjithë.

Largoju frikës dhe mashtrimit.

Largoju shoqërisë së keqe.


Përgatiti: Almedin Ejupi
20.9.2009

Urtësi


Mikun që e blen me dhurata, do të vijë dita kur do ta blejnë të tjerët.

Ne e zgjasim fjalimin tonë kur nuk kemi çfarë të themi.

Domosdo duhet të kemi një varr të gatshëm për të varrosur gabimet e miqve.

Të gjithë ne jemi si Hëna, e cila ka një anë të errët.

Kulmi i moralit është që njeriu të turpërohet nga vetja.

Turpi i femrës është më tërheqës sesa bukuria e saj.

Nëse je i sinqertë, atëherë përse të betohesh?

Kush flet shumë, o di shumë o gënjen shumë.

Çdo njeri është i dobishëm, madje edhe prej personit të keq përfitojmë, në sjelljen e shembullit të keq.

Njerëzit ndonjëherë nuk i urrejnë të tjerët për shkak të metave të tyre, por për shkak të meritave të tyre.

Komshillëku i mirë nuk është të mos bësh dëm, por të durosh dëmin.


Përgatiti: Almedin EjupiLexuar: 463 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 25-October-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |