Sot është - E Premte | Data: 14-August-2020 | Ora: 14:31
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Tri kushte për te qenë e pranuar vepra tek All-llahu xh.sh.


Nuk do të jet e pranuar vepra tek Allahu xh.sh.per derisa te plotsohen keto tri kushte:
 
 
Kushti i parë:
 
Nuk do te jetë vepra e pranuar te Allahu xh.sh. për derisa te jesh besimtar, pa marr parasysh se qfar veprash te mira bën njeriu por nuk beson ne All-llahun xh.sh. atëher ajo vepë esht e refuzuar nga Allahu, për këte ka thënë Allahu xh.sh.:’’E ne i kthehemi ndonje vepre që bënë ata dhe e bëjm atë pluhur.’’ (Suretu –el-Furkan-23).
 

Kushti i dytë:
 
Të jetë vepra e sinqertë për All-llahun xh.sh.,por ne qoft se ajo nuk është per All-llahun,por është për tu lavdëruar para syve te njërzve ose per të arritur famë ne mesin e njërzve atëhere ajo do te refuzohen nga ana e All-llahut,dhe nuk do te ket shpërblim ne të,sepse Ai din qka posedon njeriu ne zemren e tij ka thën Allahu xh.sh:’’ Ai di për shikimin ne cep të syve,e edhe për atë që fshehin ne zemra’’.(Suretu-el-Garif- 19).
 
Kushti i tretë:
 
Të jetë në përputhshmeri,dakord, e përshtatshme me sunnetin e Pejgamberit a.s.ne menyrë që qellimi i saj të jet i knaqur Allahu me praktikimin e traditës se Pejgamberit a.s.ka thëne Allahu xh.sh.’’Thuaj nëse e doni Allahun , pasomni mua,edhe juve Allahu do t’ju dojë dhe t’ua falë mëkatet.’’ (Suretu-Ali-Imran 31).‘’ E kjo është rruga ime e drejt.Prandaj mbajeni këtë dhe mos pasoni rrugë të tjera,e të ndaheni nga rruga e tij.’’ (Suretu-el-En’am-153)
 

Marrë nga libri: El-bejjanu fi arkanil ijman,dr.Mexhid Mekkij,.... Ebu Kuhafe .
Përktheu : Izet Kabashi

shoqatarealiteti.net & realitetiislam.net


Lexuar: 784 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 28-June-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |