Sot është - E Premte | Data: 24-May-2019 | Ora: 14:55
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Artikuj [24]
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Veprat të cilat mund t'i bëjmë në Ramazan

Përshkrimi i ilaçit për shërimin e sëmundjeve të zemrës duke pasur parasysh vlerën e vendit dhe të kohës: Veprat të cilat mund ti bëjmë:

1. Perfundimi i Hatmës çdo 3 ditë

2. Falja e 100 rekateve çdo ditë, duke e shpresuar shpërblimin se një rekat është i vlefshëm sa 100,000 rekate.

3. Shpeshimi i përmendjës së Allahut sepse Ai është Më i Dashuri, Më i Rëndësishmi e më i Madhi:

• Thuaj 1,000 herë estegfirullah ve etubu ilejhi

• Dergo 1,000 herë salavate mbi Pejgamberin alejhi selam

• Thuaj 1,000 herë SubhanAllahi ve bi hamdihi, SubhanAllahil Adhim

• Thuaj 1,000 herë SubhanAllah ëel-lhmadulilah, ëe lailahe il-lahe il-lallahu ëallahu ekber

4. Bëjë tavaf katër herë në ditë:

• Një herë pas lindjës së diellit

• Një herë gjatë ditës

• Një herë në fillim të natës

• Nje herë në fund të natës

Veprat prej te cilave duhet të ndalohemi:

1. Përmbajtja e gjuhës: Mbylle gjuhën plotësisht përveq nëse është në adhurim.

2. Lëre shakanë dhe të qeshurit; ndieje brengën e ahiretit dhe afrimin e vdekjës

3. Mos bëj shumë lëvizje por përqëndrohu që të jesh sa më i përulur (ndaj Allahut)

4. Mundohu që të jesh sa më afër Qabës.

5. Mos u shpëeqendro dhe mos e angazho mendjën tënde përveq se në vepra të mira dhe ibadete

6. Mos ha pëeveq asaj që është hallall.

7. Mos u ngatërro me askënd, mos polemizo, mos dialogo dhe merru me vetën tende

8. Mos bëj syefaqësi dhe mos vepro perveç se me praninë e zemrës tënde dhe mundohu të bëhesh i sinqertë

9. Mos u brengos për ushqim; Të mjafton vetëm aq sa për të mbetur gjallë

10. Mos flej shumë, të mjaftojnë 4 orë: mes lindjës së diellit dhe drekës

11. Mos u bëj shumë kurreshtar (duke shikuar shumë);

12. Bëhu i sjellshëm, fal dhe bëhu dorëlirë duke dhënë aq sa ke mundësi.E shkëputur nga ligjerata e Shejh Muhammed Husejn JakubLexuar: 655 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 26-July-2011
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |