Sot është - E Shtunë | Data: 19-September-2020 | Ora: 12:20
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Urtësi [17]
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Një njeri po shikonte gruan e vet teksa ajo ishte në shkallët e shtëpisë dhe i tha: -Nëse hipën lart je e shkurorëzuar, nëse zbret je e shkurorëzuar, nëse ndalesh je e shkurorëzuar!

Lexuar: 1436 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Vëllazëria islame është si një dru që nuk matet sipas gjatësisë së trupit por sipas thellësisë së rrënjëve

Ka'b ibën Maliku na tregon: Nuk kam munguar në asnjë betejë që bënte Resulullahu,salallahu alejhi ue selem, përveç në betejën e Tebukut...

Lexuar: 831 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Aftësia për të komunikuar me njëri-tjetrin është dhuratë e çmuar që Zoti u ka bërë njerëzve. Është mahnitëse se si ne mund ti kthejmë mendimet, ndjenjat dhe idetë tona në kode të ndryshme dhe te ua transmetojmë ato të tjerëve nëpërmjet shqisave tona.

Lexuar: 858 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Një grup dijetarësh ishin xhelozë ndaj imam Shafiut. Menduan një ditë t’i bëjnë një kurth me disa pyetje në lëmin e fikut, madje në prezencë të emirëve dhe kalifit Er-Reshid. Kalifi kishte kureshtje të veçantë ndaj këtij dijetari.

Lexuar: 887 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

1. Virtyti i diturisë është më i dashur tek Allahu se virtyti i adhurimit.″
2. ″Janë dy grupe nga ummeti im që, kur ata janë të devotshëm, ummeti im do të jetë në të drejtë e kur ata janë të prishur ummeti im do të korruptohet: dijetarët dhe sundimtarët.″ 

Lexuar: 2617 | Komente: (0) | Vlerësuar: 2/2

Djali im, kalova pranë shumë Pejgamberëve dhe përfitova prej tyre tetë urtësi:
- Kur të jesh në namaz, ruaje zemrën tënde.
- Kur të jesh në tubime me njerëz, ruaje gjuhen tënde.
- Kur të jesh në shtëpitë e tyre, ruaje shikimin tënd.
- Kur të jesh në ushqim, ruaje stomakun tënd

Lexuar: 800 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

- Ibën Ujejne thotë: "Para se të bëheshim imamë (dijetarë) qeshnim dhe luanim, por tani kur u bëmë nga ata që pasohemi nuk i shohim të lejuar për ne këto gjëra, për shkak se duhet të ruhemi (pasi janë pasqyrë për të tjerët).”

Lexuar: 775 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

1- Më mirë është të shpenzosh një qiri të vogël se sa tërë jetën ta kalosh në terr.
2- Gjithnjë derisa qëndron në këmbët e tua mos vajto nëse nuk mundesh të vraposh.
3- " E mundshmja” pyet të " Pamundshmen” ku jeton? U përgjigj: në ëndrrat e të paaftëve.

Lexuar: 987 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

"Vërtet, Iblisi qëndron përpara teje; vetja në të djathtën tënde; epshi në të majtën tënde; dynjaja pas teje; gjymtyrët rreth teje; i Plotfuqishmi sipër teje. Iblisi të fton për në epsh, dynjaja të fton në zgjedhjen e saj në dëm të ahiretit, gjymtyrët të ftojnë për në mëkate dhe i Plotfuqishmi të fton për në xhennet dhe falje."

Lexuar: 785 | Komente: (0) | Vlerësuar: 1/1

Kur Omeri, Allahu qoftë i kënaqur me të, ishte udhëheqës i muslimanëve, tek ai vjen një person dhe i ankohet për mosbindje dhe mosdëgjim nga ana e djalit të tij. 

Lexuar: 764 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Imam el-‘Ixhli ka thënë:
Ka pas qenë një grua shumë e bukur, e martuar, e cila jetonte në Mekke. Një ditë, ndërsa po sodiste fytyrën e saj në pasqyrë, ajo i tha burrit:
"A mendon se mund të ketë ndonjë njeri që po ta shikojë këtë fytyrë të mos sprovohet prej saj

Lexuar: 797 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Një ditë kam qarë shumë për mëkatet e shumta dhe të mirat e pakta. Papritmas rrëshqiti një pikë loti dhe më tha:

Loti: Ç’ke o rob i Allahut?

I thashë: Kush je ti?

Lexuar: 771 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

O Zot I meshirshem. Krijues I te gjithe boterave! Burim dhe mbajtes I jetes! Zot I te gjithe atyre qe dihen e qe nuk dihen, I te gjithe atyre qe merren e nuk merren me mend, paç lavdi dhe te qofshin fale.

Lexuar: 12088 | Komente: (0) | Vlerësuar: 3/3

Ibën Kajimi, All-llahu e mëshiroftë, ka thënë:

Nëse Allahu dhe i dërguari i Tij janë në një anë (tabor), atëherë ke kujdes mos të jesh në palën tjetër, ngase kjo të shpien në përçarje dhe kundërshtim të fjalëve të Allahut, subhanehu ve teala.

Lexuar: 670 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Urtësia është dhuratë nga Allahu i madhëruar, ia dhuron kujt të dojë nga robërit dhe evlijave të Tij. Urtësia nuk mund të përfitohet pa mësimin dhe udhëheqjen e pejgamberëve. Robi nuk është i urtë, në rast se nuk i përcjell rrugët e përfitimit të urtësisë dhe po ashtu nuk mund ta përfitojë urtësinë në rast se nuk i ka nxjerrë mësimet nga Kur’ani dhe sunneti.

Lexuar: 1011 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Ki gjithmonë frikë nga Allahu, Ai e di se çfarë ka në zemrën e njerëzve.
Ji i sjellshëm me ata që janë poshtë teje (nën urdhrat e tua) dhe trajtoji mirë ata.
Jep udhëzime të shkurtra, udhëzimet që janë të gjata harrohen shpejt.

Lexuar: 681 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

O Zot sikur tere jeta ime te jete hidhur,
e tere njerezimi te me urrejne,
e tere bota te jete e zeze,
kur e di qe Ti me pranon si i dashur i Yt,O Allah me jep nga dashuria Jote, sa ka dhe ne toke e sa ka qiell mbi koke!
Lexuar: 1142 | Komente: (1) | Vlerësuar: 0/0

Forma e hyrjes
 
shkarko ligjerata

shkarko namazin

reklama 3
reklama 3
reklama 4
reklama
reklama
reklama
prova
kerko
 
Copyright © 2010 |