Sot është - E Enjëte | Data: 29-July-2021 | Ora: 09:42
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR JU INFORMOJM SE E KEMI NDRRU ADRESEN TANI GJINDEMI NE KETE ADRESE www.radio-elkalem.com **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Artikuj [24]
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika
 
Artikuj
 


 
Ajo eshte e drejta me e rendesishme e Allahut ,Tregon Mu’adh Ibn Xhebel: Profeti ka thënë: "O Mu’adh, a e di ti se kush është e drejta e Allahut mbi robërit e Tij?” Unë i thashë: Allahu dhe i Dërguari i Tij e dinë më së miri. Profeti tha: "Ta adhurojnë Atë (Allahun) të vetëm e të mos i bëjnë Atij shok në adhurim. Ai e pyeti sërish: "A e di ti se kush është e drejta e robërve ndaj Tij?” Unë u përgjigja: Allahu dhe i Dërguari i Tij e dinë më së miri..........
 


 
Ka thënë Imam Hafidh el-Hakemi, Allahu e mëshiroftë: "Kuptimi që kihet për qëllim në këto kushte nuk është thjesht që t’i numërosh dhe t’i mbash mend ato. Sa shpesh ndodh që një njeri i thjeshtë i mbledh ato të gjitha e kapet pas tyre, por kur vjen puna dhe e pyet atë që t’i numërojë ato, ai nuk është i aftë ta bëjë këtë..........
 


 
Ka thënë Imam Hafidh el-Hakemi, Allahu e mëshiroftë: "Qka ju solli juve ne sekar (Xhehnem)" "Ne nuk ishim nga ata qe falnin namazin" ( Suretul-Mudethir-ajeti 42 dhe 43)''E ti fale namazin se me te vertete namazi te largon nga gjerat e shumtuara dhe te neveritshme '' (Suretul-Ankebut-ajeti-45) ..........
 


 
Kur një musliman shpenzon para bujarisht për të ndihmuar nevojtarët, kjo kënaq Allahun i cili e shpërblen atë me lumturi në këtë jetë dhe në tjetrën. Por nëse me këtë pasuri individi bëhet mendjemadh, egoist dhe mosmirënjohës ndaj Krijuesit, atëhere ate do ta ndjek stresi dhe dënimi. Andaj paraja konsiderohet thikë me dy teha. ..........
 


 
Dashuria për Allahun (raghbah), ta duash atë dhe të kesh dëshirë që të takohesh me Të, kjo është pasuria e robit, baza e çështjes së tij, baza e jetës së tij të jetuar në mirësi, burimi i lumturisë së tij (të vërtetë), suksesi dhe gëzimi, dhe është freskia për sytë e tij. Për këtë arsye ai u krijua dhe për këtë është urdhëruar. Gjithashtu të dërguarit janë dërguar dhe librat janë shpallur për këtë qëllim. Për zemrën nuk ka pastrim apo gëzim nëse nuk do Allahun, të Plotfuqishmin dhe të Madhërishmin. ........
 


 
وَاللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ."...Allahu nuk e vë në rrugë të drejtë popullin e prishur.” (Saff, 5)وَاللَّهُ لا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ.َ"...Allahu nuk i do ngatërrestarët.” (Maide, 64)...إِنَّ اللَّهَ لا يُصْلِحُ عَمَلَ الْمُفْسِدِينَ."...Allahu nuk e përkrah veprën e të prishurve.” (Junus, 81)...وَاللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ."...Popullin mizor Allahu nuk e vë në rrugë të drejtë.” (Teube, 19)...وَاللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ.. ..........
 


 
Thotë Ebu Derda, radijallahu anhu: "Sa gjysmakë ishin disa prej vëllezërve tanë të pasur. Na donin për hir të All-llahut dhe na braktisnin në çështjet e dunjasë. Nëse takoje ndonjërin prej tyre të thoshte: "Të dua o Ebu Darda," por nëse i drejtoheshe atij për diçka që të nevojitej, nuk të përgjigjej. Thotë Ejub Esejhatejani, radijallahu anhu: "Nëqoftë se do më thonin se ka vdekur dikush nga pasuesit e sunetit, do të ishte për mua sikur të humbisja një pjesë të trupit tim". ........
 

Forma e hyrjes
 
Kalendari
shkarko ligjerata

shkarko namazin

reklama 3
reklama 3
reklama 4
reklama
reklama
reklama
prova
kerko
 
Copyright © 2010 |