Sot është - E Premte | Data: 14-August-2020 | Ora: 15:37
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Rëndesia e Tevhidit


Lexues i/e nderuar me së shumti që duhesh ti kushtosh rendësi në këtë jetë është Tevhidi mesimi i akides besimit dhe q`farë e prish atë .Për këtë arsye kan qenë dijetaret që më së shumti i kan kushtuar rendësi mesimit te akides sepse akideja është baz prej bazave me me rendesi ne Fen e Allahut .

Tregohet se si një dijetarë e kishte shkruar një liber në Akide ( besim )… dhe kishte filluar t`ia shpjegonte nxënsëve të tij … ua kujtonte atyre meselet e akides dhe ua perseriste atyre këto mesele të rendesishme ..

Një ditë i than nxansat e tij : O dijetar : deshirojm që të na e ndryshosh temen dhe të na spjegosh ndonjë tem tjetër .. si p.sh Histori , Sire , apo Tregime ..

Dijetari iu përgjigjë : do të shikojm në këtë inshAllah …

Pastaj kur erdhi dita e nesërm ai hyri tek nxansat e tij me nje fytyr të merzitur … dhe e pyeten për shkakun e merzisë së tij .. ai u tha : Kam ndegjuar se një njëri në fshatin afer nesh ka hyrë në një shtëpi të re dhe është frikësuar prej shejtanëve dhe ka prerë një gjel ( knus ) që të afrohet tek shejtanet dhe mos ti ndodh ndonjë e keqe në shtëpin e tij , mirpo nxansat nga ky tregim nuk ndikoi shum … por vetëm u luten për këtë njëri që ta udhëzon Allahu … dhe heshten …

Kurse të nesërmit erdhi dijetari prap .. dhe ju tha : Lajmin që ua dhash dje ishte ne gabim por jemi vertetuar se kishte ndodhur e kunderta e asaj që u thash dje , njëriu i cili kishte prerë kurban për tu afruar tek xhinnet nuk e kishte prerë atë për tu afruar tek xhinnet … mirpo ai kishte bërë zina me nanen e tij ..

Nxansat u ngriten dhe filluan të bertasin .. filluan ta ofendojn atë dhe ta fyenin … dhe than : Patjetër duhet që ta ndalojm nga kjo vepër .. ta këshillojm atë .. dhe t`ia japim denimin e merituar .. dhe filluan të flasin fjal të ndryshme për të ..

Dijetari u tha ; Sa qudi është qështja e juve : Sa bët zhurum dhe e kundershtuat këtë njëri i cili ka ra në një gjynah prej gjynahve të mdha .. dhe dihet se ky gjynah nuk e ka nxjerrë këtë nga Islami dhe kur u tregova për personin i cili ka rën në shirk ju nuk that asgjë .. ai ka prerë kurban jo për Allahun .. dhe ka kryer një lloj prej llojeve të ibadetit jo për Allahun …

Në këtë rast heshten nxansat kurse dijetari bëri me shenjë nga njëri prej nxansave te tij dhe i tha : Ma jep librin e tevhidit ta spjegojm përseri ..

E lusim Allahun që të na bëj prej atyre qe e realizojnë tevhidin ashti si don Allahu , dhe e lusim Allahun qe të na ruaj nga shirku dhe kufri .

Përktheu : Ebu Ammar


Lexuar: 5346 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 24-October-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |