Sot është - E Premte | Data: 14-August-2020 | Ora: 14:13
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Shenjat e imanit të dobët


→ Bënë mëkate dhe nuk ndihet fajtorë

→ Ka zemër të ashpër dhe nuk ka dëshirë që ta lexon Kuranin.

→ Ndihet shumë përtac për të bërë vepra të mira, p.sh. vonohet për namaz

→ I neglizhon sunetet.

→ Ka ndjenja të lëkundshme, për shembull shqetësohet për gjëra të parëndësishme dhe shumicën e kohës është i shqetësuar dhe i irrituar.

→ Nuk ndien asgjë kur dëgjon ajetet e Kuranit, për shembull kur Allahu na tërheq vërejtjen prej dënimet dhe premtimin e Tij të lajmit përgëzues.

→ Gjen vështirësi në përkujtimin e Allahut.

→ Nuk ndien keqardhje kur bëhen gjëra kundër Sheriatit.

→ E dëshiron pozitën dhe pasurin

→ Bëhet koprrac dhe mizorë, d.m.th. nuk dëshiron të ndaj prej pasurisë së tij.

→ I urdhëron të tjerët në të mirë derisa vetë nuk i praktikon ato.

→ Ndien kënaqësi kur të tjerët nuk përparojnë.

→ Kujdeset vetëm ndaj asaj që është haram apo hallall; dhe nuk i largohet gjërave mekruh (të pa pëlqyeshme).

→ I përqesh ata që bëjnë vepra të mira të thjeshta, siç është pastrimi i xhamisë.

→ Nuk brengoset për situatën e muslimanëve.

→ Nuk ndihet përgjegjës që të bëjë diçka për ta ngrit Islamin.

→ Dëshiron të argumentohet vetëm për hir të argumentimit pa ndonjë argument.

→ Zhytet dhe shumë përfshihet me dynja, gjëra të botës, d.m.th. ndihet keq vetëm kur humb diç prej pasurisë materiale.

→ Zhytet dhe ngulitet për veten e tij.

botaislame.com


Lexuar: 863 | Shtuar nga: studio-islam | Data: 23-September-2010
Shkruani një Koment
Name *:
Email *:
Code *:
Gjithsej Komente: 0
Copyright © 2010 |