Sot është - E Premte | Data: 14-August-2020 | Ora: 14:48
NDRYSHO DIZAJNIN
**.... Guest ....** ...ES-SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU XHEMAT I NDERUAR ALLAHU JU SHPERBLEFTE PER VIZITEN E JUAJ INSH-ALLAH .... **
Dosja e Ramazanit

Artikuj per Ramazan

Video Ligjerata

Audio Ligjerata

Dua per Iftare

Dua te perditshme

Menya
Kategorite
Artikuj [24]
Radio-Elkalem24/24
Bisedojm se bashku
mesohu edhe ti

Abdesi
Mesohu te marresh abdes

Namazi
mesohu te falesh Namaz

Allahu ju meshirofte
Shiko live

Shiko Meken live 24 ore


Shiko Medinen live 24 ore

Shikim te kendeshem
Sondazhi yne
web faqe islame
 
 
 
 
statistika

Buhariu dhe Muslimi sjellin hadithin e transmetuar nga Ebu Hurejra se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ue selem, ka thënë: "Allahu i Lartësuar ka thënë: "Çdo punë njeriu mund ta bëjë për të plotësuar dëshirën e nefsit të vet, përveç agjërimit, pasi ai më përket vetëm Mua dhe Unë e shpërblej për të. Agjërimi është mburojë

Lexuar: 741 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Përshkrimi i ilaçit për shërimin e sëmundjeve të zemrës duke pasur parasysh vlerën e vendit dhe të kohës: Veprat të cilat mund ti bëjmë:
1. Perfundimi i Hatmës çdo 3 ditë
2. Falja e 100 rekateve çdo ditë, duke e shpresuar shpërblimin se një rekat është i vlefshëm sa 100,000 rekate.

Lexuar: 746 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Është urdhëruar për të gjithë Muslimanët që të përpiqen tej mase në llojet e ndryshme të adhurimit gjatë këtij muaji të bekuar. Ata duhet të përpiqen të falin namaze nafile dhe të lexojnë Kur'anin me meditim dhe persiatje.

Lexuar: 780 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Mund ta përfundoni ditën në këtë mënyrë....
Ky është një program i propozuar për ditët tuaja gjatë muajit të Ramazanit, me qëllim që t’ju ndihmojë ta shfrytëzoni mirë kohën tuaj në këtë muaj të madh e të bekuar, në mënyrë që të afroheni më shumë te Allahu i Plotfuqishëm.
Motra të respektuara!

Lexuar: 675 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

A nuk je përmalluar?!
Agjërimi i vërtetë është që të mos agjërojmë vetëm nga pijet dhe të ngrënit apo epshet.
Jo, jo, jo… Dëshira jonë është që të agjërojmë, agjërim të vërtetë. Të agjërojë zemra nga meditimi për dicka pos Allahut, të agjërjoë mendja, të agjërojë shpirti, të agjërojnë gjymtyrët.

Lexuar: 705 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Agjëroni që të jeni të shëndetshëm" Hadith Agjërimi është një vepër që ka shumë dobi si nga ana shpirtërore ashtu edhe nga ana shëndetësore... Dr. Alexis Carrel (Fitues i çmimit Nobel në mjekësi – 1940), në librin e tij "L'homme, cet inconu" – (Njeriu, ky i panjohur), thotë: "Gjatë agjërimit harxhohen dhjamërat dhe lëndët e tepërta të depozituara në trup, e më pas këto .....

Lexuar: 666 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Itikaf do të thotë të izolohesh në xhami për ta adhuruar Allahun subhanehu ue teala. Për praktikimin e itikafit ka argumente në Kuran, Sunet dhe në konsensusin e dijetarëve. Në Kuran, Allahu subhaenhu ue teala thotë: "...Dhe Ne urdhëruam Ibrahimin dhe Ismailin që ata ta pastronin Shtëpinë Time (Kabën) për ata që sillen rreth saj (duke bërë tavaf),

Lexuar: 693 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Robër të Allahut! Kush prej nesh ka lexuar fjalën e Allahut të Lartësuar: "E do të mbahet larg tij (zjarrit) më i devotshmi (që ruhet nga gjynahet), që e jep pasurinë e tij, duke pastruar veten dhe duke mos pritur shpërblim prej dikujt tjetër për këtë, por vetëm për të kërkuar Fytyrën (kënaqësinë) e Zotit të tij, më të Lartit.

Lexuar: 714 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

Dikush mund të pyesë: Përse biseda rreth xhenetit bëhet pikërisht në këtë muaj? Për faktin se në qiell, kur vjen muaji i Ramazanit, ndodh një ngjarje e madhe, e ajo është hapja e dyerve të xhenetit. I Dërguari, lavdërimi dhe paqja e Allahut qoftë mbi të, thotë: "Kur vjen muaji i Ramazanit, hapen dyert e xhenetit, mbyllen dyert e xhehenemit dhe prangosen djajtë.”

Lexuar: 1455 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

"Kush e lexon një shkronjë nga Kurani, e meriton një shpërblim, kurse një e mirë vlen sa dhjetë të ngjashme me të. Nuk jam duke thënë: Elif lam mim, është një shkronjë, por elifi është një shkronjë, lami është një shkronjë dhe mimi është një shkronjë.”
"Më i miri prej jush është ai i cili mëson Kuran dhe ia mëson atë dikujt.”

Lexuar: 952 | Komente: (0) | Vlerësuar: 0/0

1 2 3 »
Forma e hyrjes
 
Kalendari
shkarko ligjerata

shkarko namazin

reklama 3
reklama 3
reklama 4
reklama
reklama
reklama
prova
kerko
 
Copyright © 2010 |